Recipe for Chinese bhel | in hindi | | cooking in hindi |


Recipe for Chinese bhel | in hindi | | cooking in hindi |

चाइनीज भेल

चाइनीज भेल बनाने के लिए सामग्री

1.) 200 ग्राम नूडल्स
2.) 1/2 कप पत्ता गोभी बारीक कटी हुई
3.) 1 गाजर
4.) 1 शिमला मिर्च
5.) 2 हरे प्याज
6.) 3 कलिया लहसुन
7.) 1 छोटा चम्मच चिली सॉस

8.) 2 टेबल स्पून शेजवान सॉस

9.) 1 छोटा चम्मच सोया सॉस

10.) 1 बड़ा चम्मच टमाटर सॉस 

11.) थोड़ा कॉर्नफ्लोर

12.) नमक स्वादानुसार

13.) तलने के लिए तेल


चाइनीज भेल बनाने की विधि-


नूडल्स को गरम पानी में 1 छोटी चम्मच तेल डालकर उबाल लें।
उबले हुए नूडल्स को ठंडे पानी से धो लें।
ठंडा होने दें।
एक बर्तन में तेल गरम करें.
नूडल्स को कॉर्नफ्लोर लगाकर तलें ले। तलें हुए नूडल्स को टिश्यू पेपर पर रखें,ताकि पेपर तेल सोख ले, एक बर्तन में तेल गरम करें और लहसुन डालें।
शिमला मिर्च, प्याज़, गाजर और पत्ता गोभी को लम्बे टुकड़ों में काट लें।
जब लहसुन गुलाबी हो जाए तो उसमें सारे सॉस और नमक डालकर भूनें।
अब सारी सब्जियां डालें।
आंच तेज रखें।
सब्जियों को अच्छी तरह मिला लें।
आंच बंद कर दें।
सब्जियों को एक कटोरे में पलट दे।
ठंडा होने पर तले हुए नूडल्स को अच्छे से मिला लें।
चाइनीज भेल तैयार है।
शेजवान सॉस के साथ परोसें।

अगर आपको और खाने की रेसिपी चाहिए तो कृपया नोटिफिकेशन बटन को ALLOW करें।

हम हर दिन भारतीय भोजन नुस्खा अपलोड करते हैं।

कृपया हमें सपोर्ट करें और कमेंट में प्यार करें।

टीम कुकिंग हिंदी

___________




   

 

CHINESE BHEL


Ingredients for making Chinese bhel-

1.) 200grm Noodles
2.) 1/2 cup cabbage finely chopped





3.) 1 carrot

4.) 1 capsicum

5.) 2 green onions

6.) 3 cloves garlic

7.) 1 tsp chili sauce


8.) 2 tbsp schezwan sauce


9.) 1 tsp soy sauce


10.) 1 tbsp tomato sauce


11.) little cornflour 


12.) Salt as per taste


13.) Oil for frying 


Method for making Chinese bhel-


Boil the Noodles in hot water by adding 1 tsp of oil.
Wash the boiled noodles with cold water.
Allow to cool.
Heat oil in a  vessal.
Fry the noodles by applying cornflour, place the burnt noodles on the tissue paper, so that the paper absorbs the oil, heat the oil a vessal .
Add garlic, cut capsicum, onion, carrot and cabbage into long pieces.
When the garlic turns pink, Add all the sauce and salt and fry.
Now add the vegetables.
Keep the flame high.
Mix vegetables well.
turn off the flame. 
turn the vegetables into a bowl.
When cool, mix the fried noodles well.
Chinese bhel is ready.
Serve with schezwan sauce.


If you need more food recipe please ALLOW the notifiction button.

we upload every day indian food recipe.

please support us and love in comment.

 

Team COOKING IN HINDI

___________





Post a Comment

Previous Post Next Post