जोधपुरी मिर्चीबाड़ा
जरूरत है
1.) बड़ी हरी मिर्च - 5
2.) बेसन - कप
3.) तलने के लिए तेल
4.) बेकिंग सोडा - एक चुटकी
5.) नमक स्वादानुसार
स्टफिंग
स्टफिंग
के लिए उबले आलू - 2, स्वादानुसार नमक, मिर्च - छोटा चम्मच, बारीक कटा प्याज - 1, अनार पाउडर - 1 छोटा चम्मच, पिसी हुई काली मिर्च - 1 छोटा चम्मच
ऐसे बनिये
मिर्ची को लम्बाई में चिरा लगाकर उबलते पानी में 2-3 मिनट तक पकाएं और तुरंत निकाल दें और ठंडा होने दें। स्टफिंग बनाने के लिए आलूओ को मैश कर लें और सारे मसाले मिला लें| इस मसाले को मिर्च में भर दें। अब बेसन में नमक और बेकिंग सोडा मिलाकर घोल बना लें| फिर तेल गरम करें और प्रत्येक मसालेदार भरवां मिर्च को बेसन के घोल में डुबाकर अच्छी तरह लपेट कर तेल में डाल दें। सुनहरा भूरा होने तक तले। फिर इसे टिशू पेपर पर निकाल लें। सॉस या चटनी के साथ परोसें।
अगर आपको और भी खाने की रेसिपी चाहिए तो कृपया नोटिफिकेशन बटन को ALLOW करें।
हम हर दिन भारतीय भोजन नुस्खा अपलोड करते हैं।
कृपया हमें सपोर्ट करें और कमेंट में प्यार करें।
टीम कुकिंग इन हिंदी
________________________
Jodhpuri mirchibada
Needed
1.) large
green chilli – 5
2.) Gram flour – ¼ cup
3.) oil for
frying
4.) baking
soda – a pinch
5.) salt as
per taste
Stuffing
Boiled
potatoes for stuffing - 2 , salt as per taste , chilli – ¾ teaspoon finely ,
chopped onion – 1 , pomegranate powder – 1 tsp , grinded peppar – 1 tsp
How do you
Make a
chilli paste lengthwise and cook in boiling water for 2-3 minutes and remove
immediately and allow it to cool. To make the stuffing, mash the sand and mix
all the spices. Fill this spice in the chilli. Now make the batter by mixing salt and baking soda in the
gram flour. Then heat the oil and dip each spicy stuffed chilli in gram flour
solution aand wrap it well and add it to the oil. Fry till golden brown . take
it out on tissue paper. Serve with sauce
or chutney.
If you need
more food recipe please ALLOW the notifiction button.
we upload
every day indian food recipe.
please
support us and love in comment.
Team COOKING IN
HINDI
click here to get kitchen items in budget from amazon.